INTESTINAL INVAGINATION OF ADULT - B. Abdullajonov; F. Nishanov; B. Madvaliyev; A. Nuriddinov; A. Rustamjonov; E. Mishenina (Ukrainian Journal of Translational Medicine (formerly Inter Collegas), 2018)
INTESTINAL INVAGINATION OF ADULTSAbdullajonov B., Nishanov F., Madvaliyev B.,Nuriddinov А., Rustamjonov A., Mishenina K. Authors presents analyze with literature for questions about spread, etiology, pathogenesis, main clinic and treats intestinal invagination of adults – less forms of acute intestinal obstruction. Given research work of patient with intestinal invagination. Key words: intestinal obstruction, invagination of small intestine, acute peritonitis, emergency surgery. РезюмеІНВАГІНАЦІЯ КИШКІВНИКА У ДОРОСЛИХАбдуллажанов Б., Нішанов Ф., Мадавлієв Б.,Нуріддін А., Рустамжонов А., Мішеніна К.Авторами представлені аналіз літератури з питань поширення, етіології, патогенезу, особливостей клініки та лікування інвагінації кишківника у дорослих - рідкісної форми гострої кишкової непрохідності.Наведено аналіз історії хвороби хворого наінвагінацію тонкого кишківника.Ключові слова: кишкової непрохідності, інвагінації тонкого кишківника, гострий перитоніт, екстрена хірургія. РезюмеИНВАГИНАЦИЯ КИШЕЧНИКА У ВЗРОСЛЫХАбдуллажанов Б., Нишанов Ф., Мадавлиев Б., Нуриддинов А., Рустамжонов А., Мишенина Е.Авторами представлены анализ литературы по вопросам распространения, этиологии, патогенеза, особенностей клиники и лечения инвагинации кишечника у взрослых - редкой формы острой кишечной непроходимости. Приведен анализ истории болезни больной с инвагинацией тонкого кишечника. Ключевые слова: кишечной непроходимости, инвагинацией тонкого кишечника, острый перитонит, экстренная хирургия.